TR / EN
Yeme – İçme

İskender Yavuz İskenderoğlu /Bursa

5472 Görüntüleme
İskender Yavuz İskenderoğlu

Türkiye’nin en büyük iskender restaurant zincirlerinden biridir İskender Yavuz İskenderoğlu. Tarihi oldukça eskiye dayanır. Yavuz iskenderoğlu’nun dedesi İskender İskenderoğlu 1800 lü yıllarda yaşadığı dönemde yatay konumda tutulan tandır kebabının dumanı etrafdaki insanları rahatsız etmesin diye dikey olarak kullanma fikrini ortaya koymuştur.

Merkez Efendi Lokantası ile 1850 li yıllarda tandır ve kuzu çevirme işi yapan İskenderoğlu ailesi , işi farklılaştırmak için çeşitli denemeler ile bugünkü bildiğimiz iskenderi ortaya çıkarmışlardır. İskender etin altına konulan pidelerin yanında yoğurt, salça, patlıcan ve tereyağ ile ikram edilir.

İskender Yavuz İskenderoğlu

 

İskender Yavuz İskenderoğlu

Bursa ili dışında İstanbul, Balıkesir, Afyon illerinde birden fazla şube ile yer alan restaurant zincirinin her şubesinde lezzet birbirinden farklı. En önemli ve eski şubeleri Bursa’nın eski garında yer alır. Bu şubedeki lezzet ise diğer şubelerinden farklı ve gerçekten mükemmel. Etin yerken hissettirdiği yumşaklık ve hassaslık kendi ürettikleri şıraları gibi oldukça başarılı. Dede sosu, patlıcan herse, kestane şekeri ve tereyağ üretimini yaptıkları diğer ürünlerdir.

İskender Yavuz İskenderoğlu

 

İskender Yavuz İskenderoğlu

 

İskender Yavuz İskenderoğlu

Kaliteli hizmete önem veren mekan ISO 9001 belgesini almasının yanı sıra, sağlıklı ve kaliteli gıda üretiminden dolayı Tarım İl Müdürlüğü’nden “Beyaz Tabak” ile ödüllendirilmiştir. Çalışanlar mekana girdiğiniz anda sizi güleryüzlü ve sevecen karşılıyor. İlk sordukları soru 1 mi 1,5 mu J Kredi kartının geçmediği mekanda nakit ödeme yapmanız gerekmesi bu durumu bilmeyenleri oldukça zora sokuyor.

Beyaz Tabak
Beyaz Tabak

 

İskender Yavuz İskenderoğlu Şıra
Şıra

 

İskender Yavuz İskenderoğlu Kestane Şekeri
Kestane Şekeri

Yorum Yap